URGENT

L’audiència de BCN condemna a la regidora de Malgrat, Neus Serra, per injúries a membres del PP al seu blog.

Compartiu aquesta història

Aquesta sentencia, a la que ha tingut accés RP, dóna la raó a la regidora popular Anna Vega, i a 2 membres més del PP de Malgrat, en la seva demanda contra el blog de la regidora de CiU del municipi; Neus Serra, que havia sortit absolta en una primera sentència.

Els denunciants van presentar un recurs i ara el magistrat Josep Lluís Albiñana, de l’Audiència de BCN, dóna la raó a Vega i als altres dos demandants. La sentència explica que la Constitució Espanyola no reconeix el “dret a l’insult” i fa responsable a Serra de la inserció dels comentaris anònims en el seu blog a internet, tot i no ser-ne l’autora. De fet el magistrat discrepa de la primera sentència, i afirma que les persones que tenen un blog en el que es pot opinar de forma anònima, s’ha de considerar comentaris com a propis del responsable del blog.

El jutge assegura que Serra va permetre i amparar conscientment la inserció d’expressions vexatòries dirigides als tres membres del PP.

Per tot plegat el jutge considera a Serra autora de tres faltes d’injúries i l’imposa una multa de 10 € diaris durant 20 dies i a publicar el seu blog la resolució judicial, sobre la qual el jutge recorda que no hi ha possible recurs.

La regidora d’Anna Vega, que es mostra satisfeta per la resolució, assegura que la justícia és sabia i que aquesta sentència crea precedent davant les injúries d’altres a través de comentaris en blogs.

La regidora popular en declaracions a aquesta emissora no descarta interposar altres denúncies similars a d’altres blogs que segons Vega, insulten a ella i a la seva família.

Per la seva banda Neus Serra, assegura que la sentència és injusta, i que la fa responsable de comentaris que ella no ha fet. La portaveu nacionalista assegura que els populars no els ha interessat saber qui ha fet els comentaris i qualifica la denuncia de política. Serra diu que té la consciència molt tranquil·la i que el blog continuarà funcionant com fins ara.

Vega i dos membres més del PP de Malgrat, entre ells l’exregidor Joan Carles Tagua, van denunciar el blog de Neus Serra per uns comentaris escrits de forma anònima que hi apareixien amb expressions com “verraca”, lladres, o “Chiquetete”, segons recull la sentència judicial.

  

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics