URGENT

7 dels 9 jutjats d’entre Blanes i Arenys estan de vaga avui dimecres

Compartiu aquesta història

Mai fins ara els jutges s’havien declarat en vaga, però diuen que estan cansats d’esperar que la classe política els solucioni els problemes estructurals de la justícia. És per això que dues de les quatre associacions judicials de l’Estat han fet una crida a la mobilització, una protesta que podrien seguir fins a 4.000 professionals.

La vaga està envoltada d’interrogants com ara si està justificada, si els jutges tenen dret a secundar aquest tipus de protesta i si perjudicarà els ciutadans. El govern espanyol ha fet una crida al “seny” i ha instat els jutges a anar a treballar.

Al jutjats més pròxims, la vaga està tenint força incidència.
A Arenys dels 6 jutges que hi ha als jutjats de la població, 5 han secundat la vaga i només un està al capdavant de la seva sala. Pel que fa als jutjats de Blanes, es mantenen els serveis de guàrdia, pel que dels 4 jutges la ciutat, 3 estan de vaga en aquesta jornada.

Els jutges consideren que els ciutadans no notaran pràcticament la protesta. Una opinió que no comparteix el govern espanyol i tampoc el Consell General del Poder Judicial, que creu que el principal problema és que els ciutadans no sabran entendre la mobilització.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics