URGENT

Recull de fotografies antigues de Malgrat per Fascicles.

Compartiu aquesta història

Demà divendres es podrà trobar a les llibreries i quioscos de Malgrat les cobertes i el primer fascicle d’un nou col.leccionable que recopila, en unes 825 pàgines, tot un seguit de fotografies antigues del municipi.

El recull i la contextualització històrica del material gràfic, ha estat realitzat per 3 historiadors locals; les professores Núria Aris i Sònia Garangou i l’estudiant d’història de l’Art, Joan Pinya. Per crear aquests volum, els tres autors han recopilat el fons fotogràfic particular de més de 200 famílies malgratenques, i s’han seleccionat més de 900 fotografies per el llibre que s’anirà venent per fascicles durant 50 setmanes.

El treball, que s’anomena; “L’abans, recull fotogràfic de Malgrat” recopila imatges de la vila des de mitjans del s. XIX i fins el 1970, la majoria d’elles inèdites, al pertànyer a fons particulars de famílies locals.

El recull fotogràfic ha estat dividit en diferents capítols, tal i com explica una de les autores, la professora d’història, Sònia Garangou.

Una còpia de les imatges tractades en el recull, que ja són més de 2000, quedarà en dipòsit a l’arxiu municipal de Malgrat. De fet a la presentació feta ahir a la biblioteca municipal, la regidora de Cultura de Malgrat, Carme Aubanell, considerava que aquesta iniciativa, en la que col.labora el consistori, enriquirà el patrimoni de la població.

De cada fascicle se’n farà un tiratges de 1900 unitats. La coberta i el primer fascicle, que sortiran demà, seran gratuïts , i a partir de la setmana que ve, cada divendres es posarà a la venda un fascicle fins arribar als 50 previstos.

FOTO PORTADA: moments de la presentació d’ahir, Aj Malgrat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics