Alumnes de Malgrat descobreixen els ratpenats de les mines de Can Palomeres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Més d’un centenar d’alumnes han participat aquesta setmana en un taller per descobrir els ratpenats de les mines de can Palomeres en una activitat organitzada per l’Ajuntament de la vila

En total han participat al taller uns 115 alumnes de Secundària de l’IES Ramon Turró i les escoles Fonlladosa i Vedruna.

Les mines de Can Palomeres allotgen un dels principals refugis de ratpenats que es coneixen a Catalunya, i el taller de descoberta volia donar a coneixer els resultats dels estudis iniciats a mitjan dels anys 50 per Enric Balcells i que han estat continuats a partir dels 80 per l’equip d’Areambiental fins a l’actualitat, cosa que la converteix en la zona més observada i estudiada per la presència d’aquests animals.

A les mines s’hi ha observat 8 espècies de ratpenats diferents i s’han comprovat nombrosos desplaçaments estacionals, alguns d’ells transpirinencs.

El taller als estudiants l’ imparteix Jordi Serra-Cobo, biòleg de la Universitat de Barcelona i component d’Areambiental, entitat dedicada a la recerca.

L’activitat, que s’ha dividit en una part teòrica i una pràctica, inclouia diferents accions com aprendre els noms populars dels ratpenats, calcular el consum d’insectes que menja una colònia de ratpenats, elaborar un mapa amb els itineraris que recorren els ratpenats de can Palomeres i escoltar els crits dels ratpenats de les mines i veure’n sonogrames.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics