URGENT

3 de cada 4 mestres de primària de PLF faran vaga el proper dijous.

Compartiu aquesta història

El proper dijous, 19 de març, els sindicats de l’ensenyament han convocat una aturada de mestres de primària i secundària per protestar per les mesures incloses a la nova Llei d’Educació de la Generalitat.

La vaga, la 3a de mestres en 13 mesos, deixarà quasi bé paralitzats els dos centres de primària del nostre municipi, on es preveu un seguiment del 75% entre els mestres dels centres.

A les Ferreries, el 81 % dels mestres donaran suport a l’aturada. Això significa que 30 dels 37 mestres del centre no aniran a treballar com a mesura de protesta per les accions del Departament d’Educació del govern.

Al Mas Prats, el percentatge de participants és menor, un 66.6%, o el que és el mateix; 2 de cada 3 mestres del centre faran vaga aquests dijous.

En total dels 67 mestres de primària que hi ha entre els dos centres de PLF, 50 tenen previst secundar la vaga del proper dijous. Aquesta previsió és d’entrada inferior a les dades registrades al febrer de l’any passat.

Els mestres de l’institut també estan cridats a la vaga de dijous, però a hores d’ara encara no s’han reunit per saber l’afectació que tindrà l’aturada al centre educatiu de secundària.

Josep Lluís Mataix, membre del secretariat comarcal de l’Ustec, un dels sindicats convocants de l’aturada, explica que les principals qüestions que han provocat la protesta dels mestres són la suposada privatització de l’ensenyament i la manca de recursos.

El febrer de l’any passat es va fer la primera vaga i a la tardor una segona, amb menys seguiment. La de la propera setmana serà la tercera convocada en contra de les polítiques del conseller Ernest Maragall.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics