URGENT

L’Ajuntament instaura un homenatge a Companys l’aniversari del seu afusellament.

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc vol que cada 15 d’octubre, data de l’afusellament de Companys a Montjuïc, es dugui a terme un homenatge en la memòria del president màrtir.

És per això que demà es farà un homenatge i una ofrena floral al monument erigit a PLF en memòria de Lluís Companys, just davant de l’Institut. La cita serà a 2/4 de 9 del matí i està oberta a tota la població.
Fa 2 anys, també el 15 d’octubre es va fer la inauguració del monument a Companys, a les 8 del matí, i cada any per la Festa Major es fa un acte d’homenatge l’11 de setembre davant el mateix monument.

Segons apunta el consistori la intenció és que l’ofrena floral i homenatge de demà es mantingui anualment a la data del afusellament de l’expresident a mans dels franquistes.

Aquesta setmana a més també es commemora el centenari d’un altre afusellament d’una figura rellevant a Catalunya.
El 13 d’octubre del 1909 era executat el pedagog i fundador de l’escola Moderna, Francesc Ferrer i Guardia, acusat de ser un dels ideòlegs de la setmana tràgica de BCN.

Ferrer i Guardia, a l’igual que Companys, té un carrer dedicat a PLF. Els dos carrers es troben a la zona escolar de PLF, i són vials perpendiculars a la rambla de les Ferreries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics