L’Ajuntament instaura un homenatge a Companys l’aniversari del seu afusellament.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori palafollenc vol que cada 15 d’octubre, data de l’afusellament de Companys a Montjuïc, es dugui a terme un homenatge en la memòria del president màrtir.

És per això que demà es farà un homenatge i una ofrena floral al monument erigit a PLF en memòria de Lluís Companys, just davant de l’Institut. La cita serà a 2/4 de 9 del matí i està oberta a tota la població.
Fa 2 anys, també el 15 d’octubre es va fer la inauguració del monument a Companys, a les 8 del matí, i cada any per la Festa Major es fa un acte d’homenatge l’11 de setembre davant el mateix monument.

Segons apunta el consistori la intenció és que l’ofrena floral i homenatge de demà es mantingui anualment a la data del afusellament de l’expresident a mans dels franquistes.

Aquesta setmana a més també es commemora el centenari d’un altre afusellament d’una figura rellevant a Catalunya.
El 13 d’octubre del 1909 era executat el pedagog i fundador de l’escola Moderna, Francesc Ferrer i Guardia, acusat de ser un dels ideòlegs de la setmana tràgica de BCN.

Ferrer i Guardia, a l’igual que Companys, té un carrer dedicat a PLF. Els dos carrers es troben a la zona escolar de PLF, i són vials perpendiculars a la rambla de les Ferreries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics