URGENT

L’Ajuntament no donarà suport a les consultes populars.

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament va refusar divendres donar suport a les consultes populars com l’organitzada a Arenys de Munt. Finalment no hi va haver sorpreses i la moció presentada per ERC, va ser refusada amb els vots contraris del PP i de 6 dels 7 regidors del PSC.
A favor s’hi van mostrar els regidors de CiU, Iniciativa i ERC, i sols la regidora socialista Antònia Petit va abstenir-se a la votació.

El portaveu socialista, Josep Rueda explicava que l’interès real de la població catalana no és la independència sinó la situació de crisi i que aquestes mocions són fruit de l’interès polític dels republicans.
Rueda recordava als republicans que si són la força més representativa de l’independentisme català, el fet de ser la 3a força política a Catalunya els hauria de fer reflexionar.

CiU va anunciar el seu vot favorable a la proposta dels republicans, mentre assegurava que no s’ha de tenir por dels resultats d’una consulta a la població. Pels nacionalistes no es pot posar d’excusa el moment de crisi actual.

El PP va acusar a Esquerra de voler fragmentar la societat dels països catalans i de tenir una obsessió perversa amb tot allò castellà i espanyol.

Iniciativa va donar suport a la iniciativa, assegurant que ho feia per tal d’acabar amb el que considera un teatre entre els nacionalistes i els defensors de l’Estat Espanyol. Tot i això va demanar que la consulta es fes a tota Espanya.

ERC va defensar la moció tot i reconèixer que la millor consulta és la vinculant, i va assegurar que si l’Estat no vol consultes d’aquests tipus a Catalunya és per motius econòmics i no de sentiment patriòtic.

Aquests va ser el punt més destacat d’un plenari, on també es va acordar la substitució de les canonades d’aigua potable a l’avd del mar, al barri de St. Lluís. Les obres que es duen a terme en aquests vial han deixat al descobert el mal estat de les canonades que ara seran substituïdes per Sorea, amb una mínima repercussió a les factures dels abonats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics