El treball sobre el Castell de PLF, accésit als Premis Iluro.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El jurat dels premis, presidit pel doctor Jordi Nadal, va concedir un accèssit a l’historiador arenyenc Francesc Forn i Salvà per l’obra Viure i sobreviure al segle XVI a la Marina de la Selva (castell de Montpalau i castell de Palafolls). La defensa, l’atac i el rescat davant de les incursions dels corsaris turcs i algerians.

El premi Iluro, però va recaure a l’historiador i economista mataroní Ramon Reixach i Puig per l’obra Els orígens del catolicisme social contemporani a Mataró. Dels inicis de la Revolució Industrial a la Primera Guerra Mundial.
Reixach és la 3a vegada que guanya aquests guardó, ho va fer també els anys 2005 i 2007.

L’obra guanyadora estudia el procés d’identificació del catolicisme amb els moviments socials i la importància que van tenir les organitzacions de vocació social en el progrés industrial i ciutadà de Mataró. Aquest treball exhaustiu completa una trilogia sobre la capital del Maresme.
La lectura del veredicte es va celebrar a l’Ateneu Caixa Laietana a Mataró, en un acte presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que van entregar els guardons, valorats en 9.000 € el primer premi i en 3.000 € l’accèssit, més l’edició de les obres.

El premi Iluro va ser creat fa 50 anys per Caixa Laietana i ha estat distingit enguany amb la Creu de Sant Jordi.

Diari Avui

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics