URGENT

La biblioteca de PLF es converteix en un penjoll.

Compartiu aquesta història

Els dibuixos i esbossos de la biblioteca municipal de PLF s’han transformat en penjolls de vidre de colors.
Ana Arlia, una estudiant d’arquitectura d’Argentina i aficionada als vitrall, s’ha inspirat en el treball d’Enric Miralles per transformar els esbossos de la instal·lació en uns elegants penjolls.

Entrevistada per RP, Arlia explica que observava el dibuix de planta de la biblioteca com a referent arquitectònic i que també se li va mostrar el potencial com a joia. Assegura que llavors només va ser necessari triar les parts de l’edifici per traslladar-les i transformar-les en la joia de vidre.

Els penjolls, creats manualment, es venen a través d’internet i sota petició, i segons l’autora s’han venut una 15a d’unitats.

El penjoll té tres models diferents depenent del color del vidre; verd, blanc o vermell, tot i que la forma sempre és la mateixa.

El penjoll de la biblioteca de PLF està inclòs en una sèrie de joies inspirades en diferents edificis on també hi ha el Pavelló de Barcelona de Mies Van der Rohe o, una altra obra d’Enric Miralles, El Tir amb Arc, tot i que la primera de les creacions i la precursora va ser la de la biblioteca de PLF.

Segons Arlia, les joies neixen al mateix estudi d’arquitectura on treballa, i on s’admira les obres arquitectòniques que s’acaben descontextualitzant per ser transformades en un objecte diferent a la seva naturalesa original.

Podeu contemplar els penjolls i fer peticions a través de la web anaarlia.blogspot.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics