URGENT

PLF mantindrà impostos i taxes i apujarà el pressupost pel 2010.

Compartiu aquesta història

El regidor d’hisenda i personal de l’Ajuntament de PLF, Josep Ribas, va confirmar divendres a RP, que el consistori palafollenc mantindrà els impostos i taxes municipals de cara al proper exercici.

Les principals ordenances es mantindran sense apujades, i sols caldrà modificar certs aspectes per a nous serveis que entraran en funcionament durant el proper any. Ribas explica que tot i la no apujada d’impostos, es podran mantenir els serveis que es donen des de l’Ajuntament.

A mitjans d’aquest any l’equip de govern local, ja havia pactat amb el PP el manteniment de les taxes i ordenances locals.

Tot i el manteniment impositiu, l’equip de govern treballa en un pressupost pel 2010 amb un increment tan en l’apartat ordinari, com en l’apartat d’inversions.
Segons Ribas, la proposta amb la que es treballa actualment situa el pressupost en un total de 15 milions d’€. D’aquests més de 8 milions per a l’apartat ordinari i 7 milions el d’inversions.

Ara aquesta proposta de pressupost està en fase de discussió amb la resta de partits polítics locals, per acabar d’incloure-hi noves propostes.

Ribas va ser entrevistat divendres a RP, on va assegurar que no té sentit la pugna entre ajuntaments i govern central pel pagament de l’IBI de l’Autopista. Ara com ara el consistori espera rebre els diners corresponents als anys entre el 2003 i el 2006, però el govern central ha recorregut la sentència judicial que l’obliga a satisfer aquest impost.

El regidor d’hisenda va treure importància a la possible entrada en dèficit de l’Ajuntament de PLF aquests any. Segons Ribas es tracta d’una decisió política davant la crisi i que la xifra possible entra dins uns paràmetres raonables.

En la vessant de personal Ribas va assegurar que la plantilla de l’Ajuntament està ajustada als serveis que es donen des de l’administració local, i va assegurar que una reestructuració, com la que proposava el popular Óscar Bermán li sona a atur.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics