URGENT

L’ADF de l’Alt Maresme aconsegueix un accèssit en els premis de la Diputació.

Compartiu aquesta història

L’agrupació de Defensa Forestal de l’Alt Maresme, amb seu a Sta Susanna i que inclou la majoria de pobles de la zona, ha aconseguit un accèssit en els premis de prevenció d’incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona.

El premi Palestra a la millor organització, ha correspost a l’ADF de Pla de Bages. L’accèssit d’aquest premi, dotat també amb 3.000€, se l’ha endut l’ADF Alt Maresme.
El premi servirà per mitigar la complicada situació econòmica de l’entitat, que no ha rebut gran part de les subvencions municipals promeses. Ho explica el president de l’Adf de l’Alt Maresme, el palafollenc Joan Aldrufeu, que recorda que s’ha premiat l’organització de l’entitat.

L’acte de lliurament ha estat presidit pel diputat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, que va explicar que el nombre d’incendis ha augmentat i s’ha assolit el nombre més alt de la dècada. Al Maresme hi ha hagut 13 incendis aquest any. Tot i això no s’ha arribat a cremar ni tan sols 1 hectàrea. Aldrufeu destaca la ràpida intervenció dels efectius en l’extinció dels incendis.

En l’extinció dels diferents incendis ala comarca hi han col·laborat la 60a de voluntaris de l’agrupació de l’Alt Maresme, tot i que només 30 d’ells són operatius, és a dir que tenen els coneixements i el carnet necessari per ajudar als bombers en l’extinció d’incendi.

Aquests cap de setmana es celebra el congrés d’ADF de Catalunya a Sta Susanna, on es posarà de manifest les necessitats de les agrupacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics