URGENT

El nou calendari escolar no agrada ni a pares ni a mestres de PLF, on afecta a la Festa Major.

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana s’ha conegut la proposta del Departament d’educació sobre el nou calendari escolar.

El curs que ve el nombre de dies de classe seran el mateixos, però el calendari de festes i vacances es repartirà de forma diferent.
Tots els centres començaran el 7 de setembre, una setmana abans que fins ara.

Durant el curs, hi haurà tres períodes de vacances escolars. El primer, per Nadal, del 23 de desembre al 6 de gener, tots dos inclosos. Així doncs deixa de ser festiu l’endemà dels Reis, el 7 de gener.

El segon període, i aquesta és una de les grans novetats, és una setmana de febrer, que serà la d’abans o la de després Carnaval. Aquestes vacances, conegudes com a setmana blanca, les escoles podran triar quina setmana prefereixen.

Durant aquest dies les escoles estaran obertes perquè les Ampes i els ajuntaments hi organitzin activitats per als alumnes com es fa a principis de setembre. El professorat farà festa.

El tercer període és la Setmana Santa, que queda com sempre.

El curs acabarà el 22 de juny per a tothom. I, en el tram final del curs les escoles no podran fer horari intensiu de matí, com feien molts centres públics.

Precisament l’anul·lació de l’horari intensiu és el punt on els mestres palafollencs hi veuen més problemes. Asseguren que la calor que fa habitualment a les aules al juny fa impossible el normal desenvolupament de l’activitat educativa. Asseguren que la resta del calendari proposat no té major importància.

Per als mestres hi ha una novetat més. La primera setmana de juliol els mestres hauran de treballar per planificar el curs, cosa que obligarà al Departament a haver fet les assignacions de mestres molt abans del que és habitual.

Els pares i mares es mostren igualment recelosos amb el nou calendari. Critiquen la setmana de vacances de febrer, ja obligarà a buscar solucions per als pares que treballen. Sobre la jornada intensiva hi ha disparitat d’opinions.

El nou calendari també afectarà la Festa Major de PLF. Fins ara la festa marcava el final del període de vacances d’estiu. A partir del curs que ve la Festa Major de PLF es celebrarà amb el curs ja iniciat, cosa que obligarà a modificar moltes activitats dirigides a la mainada, que fins ara es feien al matí o a la tarda.
Amb el nou calendari escolar, els alumnes començaran el curs el 7 de setembre, i l’endemà, el dia 8, ja faran festa, ja que és el dia de la Festa Major.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics