URGENT

Condemnant a més de 17 anys de presó l’acusat de matar una àvia de Blanes per no donar-li diners.

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona ha condemnat a disset anys i mig de presó el rodamón que va asfixiar una àvia a Blanes, el juliol del 2007. La sentència, que recull el veredicte de culpabilitat emès pel jurat popular, condemna el processat, com a autor d’un delicte d’assassinat i una temptativa de robatori amb violència.

El tribunal popular, per unanimitat, va declarar provat que, el rodamón va asfixiar la víctima al seu domicili, davant la negativa de l’anciana de donar-li diners quan el condemnat els hi va demanar.
El processat va començar a estrangular la víctima amb les mans i, després, li va posar un coixí sobre la cara i el va prémer amb força fins que l’àvia que el dia dels fets tenia 73 anys va deixar de respirar.
El veredicte del jurat també va concloure que l’indigent va actuar amb traïdoria, perquè va atacar la víctima “per sorpresa” i es va aprofitar de la seva superioritat física.

Després d’haver assassinat l’anciana, el rodamón va regirar el domicili de la víctima a la recerca de diners o objectes de valor. Tot i això, no va quedar provat que s’endugués res.

El tribunal de l’Audiència de Girona condemna l’home a setze anys de presó per un delicte d’assassinat, amb l’agreujant d’abús de confiança i l’atenuant de confessió.
Pel que fa a la temptativa de robatori, el tribunal imposa al rodamón una pena d’un any i mig de presó.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics