URGENT

Donació de sang demà a PLF

Compartiu aquesta història

A partir de les 10 del matí es podrà donar sang al Cap de Salut, on hi haurà una unitat mòbil del Banc de sang i Teixits.

Segons dades del propi banc cada dia fan falta unes mil donacions a Catalunya per garantir la suficient sang per intervencions mèdiques. La situació actual del banc de sang és estable, però amb l’arribada de les festes es preveu una disminució de les donacions i dels stocks.

Avui en dia cada donació de sang ajuda a un mínim de 3 persones, ja que cada bossa de sang se separa en tres bosses diferents, cadascuna de les quals anirà a parar a una persona. Segons les dades del banc, cada 3 segons hi ha algú a Catalunya que necessita una bossa de sang, ja que s’utilitzen en intervencions quirurgiques de tot tipus, transfussions i d’altres.

Els donants de sang han de tenir un pes mínim de 50 quilos, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants de 450 ml.
A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.La donació de sang arriba a PLF cada 4 mesos, ja que per a les dones es recomanable que donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

Segons el banc de sang i teixits la mitjana de donacions al nostre municipi gira entorn la quarantena, tal i com explica la responsable de comuniciació al Maresme del Banc de Sang, Sílvia Delgado.

Per a la seguretat del donant i la del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació i després s’analitza la sang donada. Demà la donació de sang es farà de 10 del matí a 2 del migdia al Cap de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics