URGENT

El Morrut ha matat ja 2500 palmeres només al Maresme.

Compartiu aquesta història

El Maresme és la comarca més afectada per la plaga de l’escarabat morrut, on ja han mort unes 2500 palmeres.
Segons informa la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, es calcula que la plaga d’escarabat morrut ha acabat amb un 40% del total de palmeres del Maresme de les espècies canària i datilera.
Els municipis maresmencs que han amb més palmeres afectades són Pineda de Mar (amb 430), Santa Susanna ( amb 287) i Vilassar de Mar (amb 245). Segons aquest estudi a PLF hi ha 43 palmeres mortes per culpa de l’escarabat.

D’altra banda, les palmeres no són les úniques espècies afectades per plagues, també ho són les pinedes del Maresme. Segons els càlculs oficials, les plagues han acabat en els darrers anys amb el 5% d’aquests arbres a la comarca. En el cas concret del Parc de la Serralada Litoral, el percentatge desaparegut s’eleva al 15%.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics