URGENT

La policia de PLF controla l’ús correcte de les cadiretes infantils als vehicles.

Compartiu aquesta història

Des del passat dijous, la policia local ha iniciat una campanya de control de vehicles per comprovar la correcta utilització dels sistemes de seguretat per a infants al vehicle. Sota el lema de “Corda al teu fill al cotxe, per la seva seguretat” la campanya es divideix en dues parts. La primera part és la informativa, que s’allargarà fins a mitjans del mes vinent, amb la que es vol recordar l’obligatorietat de l’ús de les cadiretes infantils als vehicles, i per això s’ha editat un tríptic explicatiu de la norma.
A partir del 16 de febrer es començarà la part sancionadora de la campanya. Es perseguirà a tots els conductors que infringeixin la normativa al respecte.

Tots els infants dels 0 als 12 anys han de seguir la normativa i dur les cadiretes corresponents a cada edat com a mesura de seguretat passiva davant d’un accident.

Es calcula que cada any moren a Espanya uns 150 nens i nenes menors de 14 anys, i uns 6000 més resulten ferits de diversa consideració a conseqüència dels accidents de trànsit.
Segons informes facilitats per la DGT, l’ús correcte dels sistemes de retenció infantil evitarien al voltant del 80% de les lesions pels petits després d’un accident de trànsit.

L’ús dels sistemes de retenció infantil decreix a mesura que augmenta l’edat dels nens. Així doncs, l’ús de les cadiretes entre els petits de 0 i 3 anys és habitual, mentre que a partir d’aquesta edat els nivells d’utilització d’aquests sistemes disminueixen de forma alarmant.

La norma preveu sancions de fins a 300 euros i la pèrdua de fins a 3 punts del carnet per a incompliments greus.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics