URGENT

Aquest cap de setmana St. Genís celebra la renovació de vots, la festa petita i inaugurarà l’ampliació del centre social.

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana es farà la renovació dels vots a St. Fabià i St. Sebastià, els sants als qui els habitants de St. Genís van demanar protecció a mitjans del s.XVII davant la devastadora Pesta bubònica.
Cada any els habitants de St. Genís renoven la devoció i el compromís amb els sants protectors.
Aquesta renovació de vots s’ha fet inalterablement cada any excepte durant la Guerra Civil.

Des de fa anys s’aprofita aquesta renovació de vots per celebrar la Festa Major petita del poble. Enguany s’ha articulat un programa d’activitats pensades per a totes les edats.

Dissabte hi haurà un espectacle familiar i xocolatada a la tarda. Ja al vespre hi haurà ball amb el grup Orgue de Gats i havaneres amb Mar Brava el diumenge a les 19 h. També hi haurà la renovació dels vots als sants protectors diumenge al migdia amb un ofici solemne a la parròquia de St. Genís.

Aquest any la festa també servirà per inaugurar el nou local de l’Associació de Veïns de St. Genís, que s’ha ampliat notablement gràcies al Pla Zapatero de l’any passat. El nou local representa una millora substancial pel veïnat, com assegura el president de l’Associació de Veïns de St. Genís, Jordi Ballbé, que situa el nou local com a centre de l’activitat cultural de la zona, compartint programació amb PLF.

L’ampliació, que s’inaugurarà dissabte, duplica l’espai existent fins ara i inclou oficines, sala de juntes, nou consultori mèdic i zona de magatzems. Segons Ballbé cal destacar les vidrieres que ofereixen una panoràmica de la serra de Miralles.

El centre social de St. Genís es troba ubicat a les antigues escoles del municipi i s’inaugurarà amb un sopar obert a tothom dissabte a les 9h a un preu de 18€.

Foto de portada: el local de St Genís durant les obres, el passat mes de desembre.(RP)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics