URGENT

El tram viari més perillós de Catalunya és la carretera entre Tordera i Maçanet.

Compartiu aquesta història

La GI-512 entre Tordera i Maçanet de la Selva és la via amb més risc de patir accidents mortals o greus, segons un estudi elaborat per EuroRAP. Les dades constaten que, dels 10 punts més perillosos de les carreteres catalanes, sis corresponen a vies secundàries de poc trànsit, mentre que els altres quatre es troben en punts de la xarxa bàsica.

Per demarcacions, Tarragona i Girona són les que registren un risc més “elevat” de sinistralitat viària. A l’hora d’analitzar les xifres, el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), que ha col·laborat en l’elaboració de l’informe, ha demanat millorar l’estat de les carreteres per poder reduir l’accidentalitat viària a Catalunya, mentre que el Servei Català de Trànsit ha apostat per potenciar els controls de velocitat.

EuroRAP, que és un consorci europeu que analitza índexs de perillositat de la xarxa viària, ha elaborat el seu estudi tenint en compte factors com ara l’accidentalitat i la intensitat del trànsit a la via en examen. En el cas de Catalunya, ha analitzat fins a 421 trams, la qual cosa representa 6.277 quilòmetres d’asfalt, un 51% del total de la xarxa viària.

La llista de carreteres amb més risc de sofrir un sinistre mortal l’encapçala la que uneix Tordera i Maçanet de la Selva, seguida de la carretera entre Arbúcies i Sant Hilari de Sacalm.

L’estudi també revela que el risc de patir un accident a Catalunya ha disminuït un 18% en els darrers 3 anys, reducció que encara té marge de millora, segons han coincidit els portaveus del RACC i del Servei Català de Trànsit. Josep Pérez-Moya, director del Servei Català de Trànsit, ha apostat per augmentar els controls de la velocitat.

La Malla

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics