URGENT

La Diputació de Girona es planta i demana solucions pel desdoblement de la N2.

Compartiu aquesta història

Els tres grups amb representació al ple de la Diputació de Girona han denunciat que el desdoblament de la Nacional II al seu pas per les comarques gironines és un ‘desgavell’ que pateix ‘retard rere retard’ i reclamen al govern espanyol que l’obra estigui enllestida d’aquí a cinc anys.

Els dos socis de govern, PSC i ERC, han donat suport a una moció presentada per CiU i han consensuat un text que posa de manifest que la Diputació ‘no pot restar impassible’ als retards constants i a la falta d’assignació de pressupost d’aquesta obra.

El text, aprovat per unanimitat al ple de la Diputació, qualifica de “conjunt de despropòsits’, el desdoblament de la N-II a les comarques gironines i exigeix que les obres es reprenguin .

El diputat de CiU, Albert Piñeira, ha recordat que només està enllestit un tram de vuit quilòmetres entre Fornells i Caldes, mentre que les obres estan paralitzades entre Caldes i Sils i entre Sils i Maçanet i que els Pressupostos Generals de l’Estat només destinen 100.000 euros al tram entre Maçanet i Tordera.
La Diputació lamenta al ritme actual, el desdoblament entre Girona i la frontera francesa no serà una realitat fins a l’any 2020.

En la moció aprovada s’insta al govern espanyol a la represa ‘imminent’ de les obres d’execució dels trams on estan aturades, que s’accelerin el començament de les obres en els altres trams i que es comprometi a tenir enllestides les obres en cinc anys.

 Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics