URGENT

Es multipliquen per 4 el nombre d’hores de treballs a la comunitat a PLF per ordre judicial.

Compartiu aquesta història

 

Com és habitual el nostre municipi participa del programa SIRE, el sistema de reeducació social, del Departament de Mesures Penals de la Generalitat de Catalunya, que permet canviar les penes de presó o les multes econòmiques per treballs a la comunitat.

En total han desenvolupat aquestes tasques de reeducació social 27 persones arribant a les 4300 hores de treball en benefici de la comunitat. Aquesta dada representa 4 vegades més que les que es van fer el 2008, quan van ser 990.

Aquestes persones han estat ajudant i donant suport en diferents departaments de l’Ajuntament.

En la majoria de casos, les persones acollides al programa Sire han desenvolupat les seves funcions a l’escola de MiD de PLF com adjunts a consergeria. En aquest lloc de treball comunitari hi han passat 13 persones amb més de 2370 hores.

12 persones més han substituït la seves mesures penals per treballs comunitaris a la brigada d’obres de PLF, amb unes 1700 hores.

L’últim dels llocs de treball en el que es poden acollir els Sire és amb la policia local de PLF, on sols hi ha hagut l’any passat 2 persones dedicant-hi 250 hores.

En canvi, aquestes 27 persones acollides al programa Sire signifiquen una disminució respecte un any abans. Durant el 2008 hi va haver 34 persones fent aquesta prestació penal substitutòria a PLF, la majoria d’elles igualment a la brigada municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics