URGENT

Consternació de la comunitat Xilena de l’Alt Maresme i la Selva després del terratrèmol.

Compartiu aquesta història

El balanç del terratrèmol de 8,8 graus que dissabte va sacsejar Xile ja supera els 700 morts. Les rèpliques entorpeixen les feines de rescat. El govern xilè ha decretat l’estat d’excepció i el toc de queda a les dues regions afectades, i ha accelerat el repartiment d’aliments per evitar els saquejos en comerços.

A PLF hi resideixen una 15a de persones d’origen xilè i a Blanes la xifra augmenta fins els 200. Molts d’ells s’agrupen a l’entitat “Ruca Peñi”.

Els xilens de la zona viuen en consternació les poques notícies que reben des del seu país d’origen. Beatriz Sanhueza, responsable de l’entitat Ruca Peñi explica que la majoria dels familiars dels xilens que viuen a la nostra zona no es van veure afectats pel terratrèmol en si, però sí pateixen pel tsunami posterior que va devastar les zones de procedència d’alguns xilens que viuen a la nostra zona.

Ara com ara és molt complicat comunicar-se amb Xile i l’entitat, amb seu a Blanes, està en contacte amb el consolat de Xile a BCN i l’Ajuntament de Blanes. La presidenta de Ruca Peñi, demana als compatriotes que mostrin el seu condol penjant banderes de Xile amb un crespó negre. El proper dia 14 de març, tenien prevista la celebració d’una missa pels damnificats d’Haití, que ara, a més tindrà Xile com a motiu de les seves oracions.

La situació a Xile continua sent desesperades més de 48 hores després del terratrèmol. El govern ha decretat l’estat d’excepció i un toc de queda per evitar el pillatge al carrer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics