URGENT

El 2009 acaba amb un 17.5% menys d’accidents laborals al Maresme

Compartiu aquesta història

 

Les dades fetes públiques per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme indiquen que durant el 2009 l’índex d’incidència laboral es va reduir un 17,5% respecte l’any anterior. Un percentatge similar al registrat al conjunt de Catalunya situat al 18%.

En tot l’any passat no es va produir cap accident mortal a la feina a la comarca i el descens dels accidents amb ferits greus és va situar en el 36,5% i el dels lleus al 17%.

On més han baixat els accidents laborals és al sector primari en un 140%, seguit de l’industrial, la construcció i els serveis.

L’índex de sinistralitat laboral és el paràmetre més objectiu que hi ha per fer un seguiment de l’evolució del grau d’accidents en el lloc de treball, ja que relaciona el nombre de sinistres per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, pel que no interfereix una pujada del nombre d’aturats.

D’altra banda, si analitzem les xifres absolutes, el 2009 es van produir a la comarca del Maresme un total de 4.400 accidents laborals. D’aquests, 2.400 es van produir al sector serveis, un miler van tenir lloc a la indústria, i a la construcció i un centenar a l’agricultura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics