URGENT

El CCM es suma al manifest dels alcaldes gironins per l’apagada elèctrica.

Compartiu aquesta història

 

Aquesta setmana el CCM s’ha sumat a reclamar que la situació caòtica viscuda després del temporal del dia 8 no es torni a repetir.

A petició dels alcaldes afectats del nord de la comarca, que durant una setmana han arrossegat les mancances del servei, tots els grups polítics van decidir adherir-se al manifest impulsat pels alcaldes gironins el dia 13. El document recull la indignació davant la lenta resposta de les companyies elèctriques a l’hora de restablir el servei, i acusa la Generalitat de falta d’informació i de previsió d’un episodi climatològic que va portar a un caos «evitable».

Totes les forces polítiques representades al CCM van votar a favor d’adherir-se al manifest, una demanda que havia sorgit del consell d’alcaldes previ a la sessió plenària.

Encara hi ha afectacions a la nostra comarca. A Tordera encara hi ha masies aïllades a les zones boscoses que no tenen llum.

Una situació semblant és la que viu encara una part petita de la urbanització de Castellà d’Índies de Sant Cebrià. Des del consistori van confirmar ahir que encara els faltava la llum a una vintena d’habitatges, i que confiaven que la companyia Fecsa Endesa ho resolgués aquesta setmana.

I a PLF encara hi ha algun cas puntual de masies sense llum.

L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor, ja ha rebut més de 200 denúncies de ciutadans relacionades amb els danys i perjudicis al subministrament elèctric dels seus habitatges pel temporal de neu i vent. L’administració comarcal va posar a disposició dels veïns aquest servei per facilitar-los la tramitació de les reclamacions a la companyia elèctrica, i el mantindrà actiu com a mínim fins a final de mes.

Tot i així, molts afectats s’han adreçat directament als ajuntaments o a l’empresa elèctrica per fer efectiva la seva queixa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics