URGENT

La Generalitat aprova ajudes per netejar els boscos i pels municipis afectats per les nevades.

Compartiu aquesta història

El govern català ha aprovat les ajudes derivades del temporal del passat dia 8 de març. Entre les ajudes hi ha una partida de 20 milions d’€ per a la neteja dels boscos afectats per les nevades. El temporal va fer caure milers d’arbres a Catalunya, que posen en perill els boscos de cara a la campanya d’estiu.

D’aquesta partida 8 milions seran per a ajudes a propietaris de terrenys forestals, 6 milions per a prevenció d’incendis i 6 milions més per a plans d’ocupació per a la neteja de boscos en col·laboració amb els ajuntaments.

L’executiu també ha aprovat una partida d’1,5 MEUR per sufragar les despeses dels ajuntaments que van estar més de 24 hores sense llum, afectant com a mínim a un 25% de la població.

Les ajudes però no són suficients pels municipis afectats, ja que

només recuperaran una petita part de les factures pagades durant el temporal.

Caldes de Malavella ha xifrat les pèrdues en uns 50.000 euros i preveu rebre’n uns 10.000. Palafrugell obtindrà 35.000 euros, només un 20% dels 150.000 en què ha xifrat els danys de la nevada.

PLF, que encara no ha avaluat econòmicament el cost de les nevades, a banda dels possibles ajuts de la Generalitat, invertirà part del FEOSL a acondicionar els espais verds del municipi afectats per les nevades del 8 de març.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics