URGENT

Els partits de PLF no donaran suport a la moció sobre immigració del PP.

Compartiu aquesta història

 

Ahir coneixíem la intenció del PP del Maresme d’estendre la moció sobre immigració a tots els municipis on hi té representació als plenaris, inclòs PLF.

La moció demana que l’Ajuntament de PLF comuniqui a la Policia la situació irregular al municipi d’aquells immigrants que en tingui coneixement per la inscripció al Padró municipal, seguint l’exemple de l’Ajuntament de Vic.

El PSC, no veu clara la moció i, tot i que encara no l’ha estudiat detingudament, tot apunta a que votarà en contra. Ho explica l’alcalde de PLF.

La postura més ambigua la podria tenir CiU. La formació ha votat en contra de la moció a alguns municipis, com Alella , mentre que hi ha donat suport a consistoris com el de St. Andreu de Llavaneres. RP no ha pogut contactar amb el portaveu nacionalista a PLF per valorar la proposta del PP.

ERC ja ha anunciat que està en contra de la iniciativa dels populars. Josep Soms, responsable de comunicació dels republicans a PLF, ha explicat que cal buscar sempre el màxim consens per tractar els temes d’immigració, i que la proposta dels populars no és una bona eina per solucionar la problemàtica de la immigració irregular.

Per la seva banda, Iniciativa ha assegurat que el que cal fer és incentivar la regularització dels il·legals i no perseguir-los. El portaveu a PLF, Juan Andrés Osorio, assegura que no es pot veure la immigració des d’un punt de vista problemàtic.

Per la seva banda el PP demana deixar les postures partidistes i defensa la moció per tal de garantir el l’estat de dret de tots els ciutadans. Oscar Bermán demana que la immigració sigui ordenada i regular.

Fins ara la moció dels populars s’ha tractat a 3 municipis de la comarca. A Alella i Pineda, ahir es fa refusar les mocions, mentre que dimecres es va votar a favor a l’Ajuntament de St Andreu de Llavaneres. A PLF es preveu que es tracti la moció a mitjans del mes de maig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics