URGENT

Endesa pagarà fins a 80€ per dia d’apagada als afectats de la nevada.

Compartiu aquesta història
Torre elèctrica caiguda a Ciutat Jardí el 8 de març. FOTO: Ràdio Palafolls

La companyia elèctrica va comunicar ahir les compensacions que oferirà als seus abonats que es van quedar a les fosques a les comarques gironines i al Maresme per culpa de les nevades del 8 de març.

Les compensacions podran arribar fins als 80 euros per dia a les fosques, a partir del 2n dia sense llum.

D’aquesta manera, els abonats que van estar una jornada sense electricitat no tindran dret a compensacions. Els que van estar 48 hores cobraran 60 euros, per 3 dies 120 euros, per 4 jornades 190euros, cinc dies 270 i els que van estar més cobraran 80 euros per cada 24 hores de més. Endesa calcula que ningú va estar més de 11 dies a les fosques, el que suposaria 750 euros.

Al nostre municipi l’episodi de les nevades va provocar problemes especialment a Ciutat Jardí i a algunes masies del municipi, que van estar de mitjana uns 6 dies sense llum, pel que els correspondria de mitjana 480€.

Aquestes compensacions podran demanar a partir de demà dijous a través del web d’Endesa, per correu postal, a les oficines de l’elèctrica o al telèfon 900 847 384. La companyia adverteix que comprovarà les dades, per la qual cosa demana als abonats que no falsegen el nombre de dies en què no van disposar de llum.

A més, l’elèctrica ha anunciat que té preparat un fons de 1 milió i mig d’euros per indemnitzar als ajuntaments afectats.

Ahir alguns municipis com Blanes, Tossa o Lloret van tornar a quedar-se a les fosques per algunes hores per culpa de les pluges, en un nou episodi de fallada del sistema encara feble arran de les nevades. Es calcula que en total ahir van arribar a haver 10.000 abonats sense electricitat.

Web endesa

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics