URGENT

L’ARE de Malgrat, amb una previsió de 525 habitatges, continua endavant.

Compartiu aquesta història
Zona on s'ha de construir aquesta ARE a Malgrat

El govern català ha aprovat aquesta setmana la constitució dels consorcis per impulsar 16 àrees residencials estratègiques, les ARE, que permetran la construcció de 19.306 pisos. Entre aquests consorcis autoritzats, hi ha el de Malgrat de Mar, on es preveu 525 nous habitatges, 276 dels quals han de ser de protecció oficial.

Els ajuntaments són els encarregats d’elaborar els estatuts que regiran aquests consorcis, d’aprovar-los en Ple i de sotmetre’ls a informació pública. Una vegada finalitzat aquest tràmit és quan el Consell de Govern en dóna la llum verda definitiva.

A partir d’aquest acord del Govern i amb cada ajuntament, es decidirà el ritme de creació d’aquests consorcis per a l’impuls de cadascuna de les àrees residencials estratègiques dels seus municipis, segons les seves necessitats i l’existència de demanda per fer-ho.

L’ARE de Malgrat està previst a la zona de l’escultor Clarà.

Pineda també preveu un ARE, el consorci del qual ja està aprovat en un paquet d’autoritzacions anterior. A pineda es preveuen uns 2000 habitatges, la meitat dels quals seran de protecció oficial.

Altres municipis, com Tordera van refusar la proposta de la Generalitat després d’una consulta popular.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics