URGENT

Absolen el mosso que va matar a un esquizofrènic a Malgrat.

Compartiu aquesta història

La sentència de L’Audiència de Barcelona titlla de “lícita i irreprotxable” l’actuació del mossos ja que va actuar en defensa de la seva pròpia vida i la d’un membre de l’equip sanitari. D’aquesta manera s’ha absolt al mosso d’esquadra que el mes de maig del 2007 va matar a trets a un esquizofrènic que patia un brot a casa seva a Malgrat.

La sentència estima que la violència feta servir pel policia, que va disparar diverses vegades la seva arma, va ser “necessària i proporcional”, ja que en aquell moment l’agressor patia un brot psicòtic i el perseguia amb un pic d’obra i no va fer cas de les advertències dels agents que l’envoltaven.

El tribunal ha absolt l’agent perquè considera que va seguir el protocol adequat, en tant que va cridar l’alto a l’agressor, va disparar a terra a manera d’advertència en veure que no cessava les seves amenaces i, quan l’home afectat d’esquizofrènia el va amenaçar amb un pic tant a ell com a un membre de l’equip mèdic que s’havia desplaçat fins al lloc dels fets, va optar per disparar entre vuit i 10 vegades contra l’atacant.

Els fets van succeir durant la matinada del 2 de maig del 2007, quan el pare de noi va alertar els Mossos d’Esquadra que el seu fill patia un brot psicòtic. Els Mossos i dues ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) van acudir a la trucada d’alarma i després d’intentar, sense aconseguir-ho, injectar un calmant al jove, que patia esquizofrènia, aquest es va refugiar en una zona boscosa propera i més tard va tornar a entrar al domicili familiar, del qual en va sortir amb un pic d’obra a la mà i un tornavís al cinturó.

L’acusació té un termini de cinc dies per presentar recursos a aquesta sentència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics