URGENT

13 persones aturades netejaran els boscos de PLF en les properes setmanes.

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament de PLF acabarà contractant fins a 13 persones de les llistes d’aturats per netejar els boscos del nostre municipi amb la vista posada a la campanya contra incendis. Aquestes persones seran contractades a través de tres formes; una directament, a través d’un pla ocupacional i finalment del Fons Estatal d’inversió local.

Ja fa setmanes que el consistori té contractades dues persones que s’encarreguen de la neteja de les parcel·les públiques i zones verdes municipals. En breu seran contractades 5 persones més gràcies a l’aprovació d’un pla ocupacional que permetrà donar feina a 5 persones desocupades durant 3 mesos.

Per últim, un dels projectes presentats a les ajudes del FEIL 2010, les ajudes estatals pel desenvolupament local, era un projecte contra els incendis. L’empresa encarregada d’aquests projecte, que s’adjudicarà aquesta setmana, ha de contractar fins a 6 persones de les llistes d’atur com a requisit del concurs públic.

Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep Rueda.

Aquestes 13 persones en situació d’atur, seran contractades per a fer front a la recuperació dels boscos i zones verdes davant les destrosses causades per fenòmens meteorològics aquests darrers mesos. Tot i que es farà especial incidència a la zona de Ciutat Jardí, el desbrossament serà realitzat a tot el municipi. Segons Rueda a la tardor d’espera haver netejat per complet el municipi, però explica que un dels equips ja ha començat a treballar i la resta ho farà en breu.

De moment les dues primeres persones que ja netegen els boscos utilitzen el material de la brigada municipal i maquinaria llogada. L’empresa contractada pel Feil aportarà la maquinaria necessària mentre que els 5 membres del pla ocupacional, composats per 4 peons i 1 oficial, primer hauran de fer un estudi de les necessitats.

El temporal del mes de març passat va afectar profundament els boscos del nostre municipi deixant gran nombre de restes vegetals que juntament amb l’abundant sotabosc suposen un alt risc d’incendi, cosa que ha obligat al consistori a ampliar els serveis habituals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics