URGENT

La Generalitat obliga a canviar el sistema de retribucions dels regidors de Tordera.

Compartiu aquesta història

El PSC, a l’oposició al municipi, va denunciar al Departament de treball, el sistema d’indemnitzacions dels regidors de l’Ajuntament de Tordera.

Segons l’Ajuntament de Tordera, des de l’inici de la democràcia, s’havia establert una quantitat fixa que cobrava mensualment cada regidor del consistori, de govern i d’oposició, que no tingués ni dedicació exclusiva ni parcial. Aquestes indemnitzacions es concedien en concepte d’assistència als diferents òrgans col·legiats –plens, juntes de govern, comissions informatives i com a portaveus dels diferents grups municipals– i independentment de si els edils hi assistien o no.

El Departament de Treball, tal com ha confirmat l’alcalde, Joan Carles Garcia, va notificar al consistori que el sistema no era el correcte, perquè el fet de pagar una quantitat fixa als regidors implicava que eren considerats com a plantilla de l’Ajuntament i havien de pagar la corresponent quota a la Seguretat Social, cosa que no s’ha fet mai.

L’expedient obert al consistori va obligar a modificar per ple les indemnitzacions i a calcular-les cada mes en funció de l’assistència efectiva de cada regidor. L’alcalde va especificar que la nova situació afecta nou regidors, del govern i de l’oposició, i ell mateix, i que «en tots aquests anys ningú, ni els tècnics municipals, ni les consultes a altres administracions, ni el mateix Tribunal de Comptes havia fet cap puntualització sobre el sistema utilitzat».

Garcia es mostra «decebut» amb la manera d’actuar dels socialistes, als quals retreu que «hagin preferit denunciar directament abans d’informar al govern d’una situació que podia ser irregular».

El govern local ha presentat un recurs contra l’expedient obert per Treball que pot comportar una sanció econòmica. Per la seva banda, el PSC considera que l’expedient obert per Treball segur que implicarà una multa «que haurien d’assumir els regidors afectats de la seva butxaca i no satisfer-la amb les arques municipals».

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics