URGENT

Dissabte hi ha nova jornada de donació de sang a PLF.

Compartiu aquesta història

 

A partir de les 10 del matí i fins les 2 del migdia, una unitat mòbil del banc de sang serà al nostre municipi per recollir les donacions de sang corresponents a la campanya de Juny. Cada any es fan tres recollides de sang a PLF, una d’elles abans de l’estiu. Sílvia Delgado, l’encarregada de la promoció del banc de Sang al Maresme, explica que tradicionalment en èpoques vacacionals, com l’estiu, les donacions baixen considerablement i que per això els mesos abans s’intensifiquen les campanyes de donacions de sang.

-*

Segons Delgado, la situació actual del banc de sang és estable, però recorda que de mitjana cada dia s’utilitzen a Catalunya unes 1000 bosses de sang en intervencions quirúrgiques, i que cal que el flux d’entrada i sortida de bosses de sang es mantingui, pel que es necessiten unes 1000 donacions diàries per mantenir el volum i la capacitat de reacció del banc de sang.

Delgado anima als indecisos a participar en la donació de dissabte i recorda que les extraccions, que són senzilles, estan sempre controlades per professionals mèdics.

Els donants de sang han de tenir un pes mínim de 50 quilos, i a diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Delgado destaca que a PLF es manté estable el nombre de donacions a cada campanya, tot i que anima als joves a participar de les donacions de sang. Els homes poden donar sang 4 cops l’any mentre que les dones ho poden fer 3 vegades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics