URGENT

L’Ajuntament de Malgrat tancarà a les tardes i retallarà en neteja de carrers o recollida d’escombraries per estalviar

Compartiu aquesta història
Campoy atenent a RP al seu despatx a l'Ajuntament.

 Tot i que l’exercici del 2009 no es va tancar en deficit, el consistori malgratenc està enllestint tot un seguit d’accions per tal  de disminuir la despesa que generen els serveis i l’organització del propi consistori. L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy,  ha avançat a RP alguna de les mesures que es contemplen per aprimar la despesa de l’Ajuntament. Entre les mesures hi ha reduir en un 20% el cost de neteja de carrers, recollida d’escombraries i neteja d’edificis municipals. Campoy proposa també tancar l’Ajuntament a les tardes, excepte dijous o treure telèfons mòbils en diferents serveis municipals. Són declaracions exclusives a RP.

A banda de reduir la despesa de l’Ajuntament, l’alcaldessa aposta per reflexionar sobre alguns serveis que Campoy considera que en epoca de crisi no són prioritaris. L’alcaldessa posa com exemple la TDT comarcal pagada des dels Ajuntaments i la gossera d’Argentona. Campoy, a més, demana una reflexió a totes les administracions sobre l’obligació de posar en marxa la recollida de la fracció orgànica abans d’aquest estiu. Diu Campoy que com a filosofia està bé, però que el servei té un cost elevat que s’acaba repercutint al ciutadà i que cal reflexionar sobre si és prioritari.

Tot i aquestes mesures d’estalvi proposades des de l’Ajuntament, Campoy assegura que no hi ha en perill cap servei municipal per culpa de la crisi. Considera que les finances a Malgrat s’han portat de forma austera, i que això ha permès, tot i la crisi, realitzar diferents inversions com la remodelació del barri antic, la construcció de la piscina coberta, la rehabilitació la torre de Can Sala entre d’altres.

Campoy assegura que caldrà continuant sent acurats en les finances, però que si fallen els ingressos a l’Ajuntament, obligarà de replantejar-se alguns serveis que es donen des del consistori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics