URGENT

L’Alcalde considera que Bermán és “curt de gambals i dolent” en un ple curt però amb moments de tensió

Compartiu aquesta història

Imatge d'Arxiu del ple de PLF

El ple extraordinari d’ahir només va durar 45 minuts, el que es va necessitar per tractar les tres mocions que Iniciativa havia presentat fa un mes, però que van quedar aparcades.

El més destacable d’ahir va ser les dues picabaralles que van protagonitzar l’alcalde de PLF, Valentí Agustí i el representant del PP, Óscar Bermán, per la reacció del PP en la denuncia d’un exconstructor contra Agustí.

L’alcalde va retreure a Bermán que demanés la seva dimissió arran de la denuncia, però que no fes el mateix amb el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps tot i estar imputat en el cas Gürtel.

En un altre punt de l’ordre del dia, la tensió va tornar a pujar quan Agustí va dir que Bermán era curt de gambals i dolent, dues coses que segons l’alcalde són difícils de curar.

Bermán, que va assegurar trobar a Agustí nerviós, va recordar que no és el PP qui ha denunciat a l’alcalde, i va anunciar que quan els populars facin alguna actuació, els socialistes ho sabran.

Pel que fa al contingut del ple, Iniciativa es va quedar sola defensant la creació de la nova comarca de la Baixa Tordera. Juan Andrés Osorio, portaveu dels ecosocialistes, explica que la intenció de la moció era donar un primer pas per crear en un futur aquesta nova divisió comarcal, per tal de reforçar la vinculació territorial.

El PP va votar en contra de la moció al assegurar que no era el moment de parlar d’aquesta nova comarca. De fet la resta de poblacions van creure que, amb la crisi actual, hi ha altres prioritats. El PSC va defensar que cal parlar primer del finançament dels Ajuntaments i CiU es va posicionar a favor de l’eliminació d’administracions intermitges, ho va explicar Xavier Dalmau.

La moció va quedar empatada amb un vot a favor , d’Inicitiva, un en contra, el PP i 11 abstencions de la resta de grups.

A la segona moció va ser el PP el que es va quyedar sol en votar en contra de donar suport a la investigació dels crims del franquisme. Els populars van assegurar que cal deixar actuar a la justícia i es va mostrar contrari a la politització del sistema judicial. Ho va exposar Óscar Bermán.

La resta de formacions van votar a favor i van assegurar que la investigació no obrirà cap ferida tancada, sinó que cal fer justicia amb el passat.

Sobre la contractació d’aturats per netejar els boscos, la moció va topar amb el suggeriment que es volia incloure al text, per tal que els contractats fossin de PLF. Segons el PSC o Esquerra aquesta clausula no és constitucional, pel que es va resoldre incloure a la moció que es posarà a disposició de les empreses contractades el servei de la borsa de treball de PLF.

ERC va proposar que es promoguin estudis forestals a PLF per poder crear ocupació en anys propers, no només al poble, sinó també per a la resta de poblacions. Escoltem Jordi Pedemonte.

El govern, a més, va puntualitzar que les feines ja han començat i que de fet ja s’ha facilitat la utilització de la borsa, pel que es va abstenir

El ple el podreu escoltar dilluns a les 21h del vespre a RP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics