URGENT

El Bus Sanitari perilla perquè hi ha Ajuntaments que no paguen.

Compartiu aquesta història

El servei de transport que connecta diferents poblacions de l’Alt Maresme amb l’hospital de Calella es finança a parts iguals entre la Generalitat i els Ajuntaments implicats.

Ara, però, amb la crisi econòmica, hi ha ajuntaments que han deixat d’aportar la seva part econòmica en aquest servei, fent perillar la supervivència del transport sanitari.

El bus va néixer a principis del 2006 amb la unió de 4 ajuntaments del nord de la comarca; Tordera, PLF, Malgrat i Sta. Susanna, que aportaven la meitat de la factura del transport a parts iguals.

Segons l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, hi ha consistoris que no paguen des de fa 2 anys, i explica que la Direcció General de Ports i Transports ha plantejat ja un pla de pagament per tal que la concessionària no es retiri del servei.

L’alcaldessa de Malgrat explica que una de les possibilitats per rebaixar el preu del servei, és optimitzar els viatges. De fet ho explicava el regidor de sanitat de PLF, Josep Rueda al mes d’abril a RP. Rueda parlava de mirar quins trajectes del servei són més rendibles i quins no ho són tan per tal de reestructurar l’oferta actual.

Segons Campoy, els ajuntaments han de ser valents i si cal reformar el servei, caldrà prendre mesures, per evitar que la concessionària deixi de cobrar.

El servei compta actualment amb 12 viatges d’anada i 12 més de tornada entre setmana i 4 viatges d’anada i tornada els dissabtes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics