URGENT

1 de cada 7 viatges pel nou tram d’autopista té descompte.

Compartiu aquesta història

La posada en marxa del nou tram de 4 quilometres de l’autopista C-32, entre Palafolls i Tordera, porta inclosa una pujada general del peatge de Sta. Susanna i alhora un descompte per als usuaris habituals de PLF, Tordera i Malgrat.

En concret, els vehicles amb inici i/o destinació als municipis de PLF, Malgrat i Tordera no assumeixen tot l’increment del peatge, d’un 35%, que es va començar a aplicar poc després que el nou tram s’obrís a la circulació.

El descompte, tot i que inicialment s’havia presentat del 30%, és del 26’5%, pel que els vehicles amb dret a bonificació acaben pagant 70 cèntims en comptes dels 96 que costa el peatge.

Però , segons dades facilitades des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), a partir de les informacions d’Acesa, només 1 de cada 7 viatges obté un descompte en el peatge de Santa Susanna.

El sistema utilitzat per aconseguir les bonificacions al peatge de l’autopista és el Teletac. Un aparell que permet no aturar-se als peatges però que no és gratuït i té un cost que oscil·la entre els 40 i els 50€.

La posada en marxa del nou tram de l’autopista ha descongestionat la carretera de la Costa Brava passant per PLF, però ha traslladat els vehicles a la carretera que enllaça Tordera i Blanes.

Tampoc ajuda que els dos carrils de l’autopista es transformen en un a pocs quilòmetres de la sortida i obliguen els conductors a alentir considerablement la marxa fins a quedar aturats.

La sortida actual de l’autopista s’ha resolt amb una gran rotonda que en un futur haurà de connectar amb la prolongació de la via fins a Lloret. Aquesta prolongació prevista de la C-32 cap a la Costa Brava es planteja amb un carril per sentit, d’uns 7 quilòmetres de longitud.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics