URGENT

L’aiguat de divendres causa problemes a PLF i L’alt Maresme.

Compartiu aquesta història

 

Segons les dades del servei meteorològic del Maresme, divendres a PLF van caure prop de 90 litres per metre quadrat en poc més d’una hora. Aquest aiguat va provocar diferents problemes al nostre municipi.

La zona més afectada va ser Ciutat Jardí i St Genís.

A la urbanització els carrers es van convertir en autèntiques rieres que arrossegaven tot allò que trobaven al seu pas. La força de l’aigua, sumat als efectes encara vigents de la nevada del març, van fer caure arbres i branques que van obligar a tallar el trànsit en alguns carrers de la zona.

La riera de St. Genís, que havia de recollir l’aigua de Ciutat Jardí i del propi municipi de St. Genís es va desbordar i l’aigua va ocupar la carretera d’accés a aquests dos nuclis. Els mossos d’esquadra van tallar el trànsit i durant una hora no es va poder ni entrar ni sortir d’aquesta zona del poble.

Segons els veïns, el mal estat de conservació de la riera ha ajudat a provocar aquesta situació.

El mateix divendres i també dissabte, màquines retroescavadores van estar obrint pas i retirant sorra i fang de les principals vies i camins de les zones afectades.

La riera de la Burgada, al centre de la població va anar molt carregada, durant hores, evacuant l’aigua caiguda al municipi. El nou sistema de clavegueram va funcionar correctament absorbint els 87 litres per metre quadrat recollits a PLF. El punt calent de la xarxa continua sent el pas de la riera de la Burgada per sota de la carretera de Blanes, on l’obertura de pas és més estret i on, conseqüentment, s’acumula molta aigua en dies com divendres.

Al centre del municipi van saltar algunes tapes de claveguera i es va inundar alguns punts, com la zona dels semàfors, les escoles o la cruilla dels carrers Avd Costa Brava amb Salvador Espriu.

També es van veure afectats alguns baixos i locals comercials on va arribar a entrar-hi aigua.

Pel que fa a St Lluís, els litres s’acumulava a les zones més baixes, com ara a la rotonda del barri o a la cruilla del morter, on es van aturar alguns vehicles.

A Malgrat l’aigua va negar diferents carrers i la força de la riera va endur-se part d’una vorera a la zona del Polígon de Can Patalina. Els bombers van haver de fer algunes sortides divendres a la tarda i al vespre.

Sta. Susanna, Pineda i Calella també es van veure afectades. Les rieres d’aquests municipis van anar molt carregades i en alguns casos van desbordant-se arrossegant fins i tot vehicles.

La carretera NII es va tallar al trànsit durant unes hores i els vehicles eren desviats cap a l’autopista del Maresme, que no va obrir barreres.

Imatges de les rieres de PLF i Malgrat aquest diumenge:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics