URGENT

PLF enceta avui la campanya de vacunació de la grip estacional

Compartiu aquesta història

 

Tot i que la campanya a nivell general va començar la setmana passada, a PLF és avui quan es dóna el tret de sortida a la campanya de vacunació de la grip estacional.

La vacuna de la grip es recomana cada any a les persones que tenen 60 anys o més, a qui pateixi malalties pulmonars o malalties cardíaques cròniques, els diabètics, i des d’aquest any també a les persones obeses, tal i com explica en Dirck, infermer del Cap de PLF.

La vacuna de la grip estacional cada any és diferent depenent del que s’ha observat sobre l’evolució de la grip en d’altres parts del món, pel que és necessari vacunar-se en cada exercici.

A més aquest any, la vacuna incorpora una prevenció contra la grip Nova que va aparèixer en força l’any passat.

De fet després de la temporada passada, amb la irrupció de la grip A, actualment es registra menys circulació de virus en general, i previsiblement la grip tornarà a viure el seu auge amb l’arribada de l’hivern i del fred al desembre, i tornarà a afectar a gent gran i ancians, que l’any passat van quedar més immunitzats, a més de nens.

Les previsions a PLF parlen d’entre un 60 i 80% de la població en risc vacunada, cosa que suposa unes 2000 dosis que s’aniran administrant des del centre de salut. Aquesta xifra és similar a la d’altres anys.

Un cop vacunada a la població de risc, les persones que, tot i no estar dins d’aquest grup, vulguin vacunar-se també ho podran fer.

Per a més informació i per demanar cita prèvia, cal posar-se en contacte amb el CAP de Salut de PLF al 93 762 04 53.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics