URGENT

L’Audiència de Girona absol els dos agents del mossos acusats d’agredir una noia a la comissaria de Blanes.

Compartiu aquesta història

 

Els agents s’enfrontaven a una pena de tres anys de presó perquè, segons l’acusació particular, havien fracturat el braç a una noia durant una picabaralla a la comissaria. La sentència, però, no dóna cap mena de credibilitat a aquesta versió i conclou que va ser la mateixa denunciant qui va iniciar l’enfrontament. L’escrit recull que la noia es va presentar feta una fúria a comissaria i que, mentre els agents l’intentaven calmar, va donar un cop de puny a una caporal i li va estirar els cabells. Per això, la sentència la condemna a sis mesos de presó.

Els fets van tenir lloc en plena matinada del 21 d’agost del 2004, quan la jove va anar a comissaria a sol·licitar ajuda. La noia, que anava beguda, volia que una patrulla l’acompanyés a recollir la seva filla a casa els seus pares, amb qui s’havia discutit.

A partir d’aquí, les dues versions dels fets diferien. Per una banda, la jove, de 26 anys, sostenia que dos caporals dels mossos la van agredir, i que va acabar la nit tancada en un dels calabossos amb el braç fracturat. Per la seva banda, els agents sostenien que la jove va entrar a comissaria feta una fúria i que ella mateixa se’ls va llançar al damunt després d’insultar-los durant una bona estona.

La sentència recull que la versió dels dos agents concorda plenament amb la del cap de la comissaria de Blanes, que va presenciar l’agressió. Per això, el tribunal absol els dos agents del delicte de lesions, però condemna a la dona a sis mesos de presó per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics