URGENT

Homenatge a Lluís Companys, en el 70è aniversari del seu afusellament.

Compartiu aquesta història

L’any passat es va instaurar un homenatge anual a la figura del president Lluís Companys, afusellat pel regim franquista la matinada del 15 d’octubre de l’any 1940, demà farà 70 anys.

L’Ajuntament de PLF ha preparat un nou homenatge de bon matí davant del monument al Companys, davant de l’IES de PLF, en un acte obert a tothom i en el que hi prendran part els alumnes del propi institut.

Com l’any passat els actes, que començaran a 2/4 de 9 del matí, inclouen una ofrena floral i diferents parlaments que recordaran la figura del president de Catalunya durant la Guerra Civil que fou arrestat a França per agents de la Gestapo i entregat al regim franquista que el va jutjar per rebel·lió i el va condemnar a mort.

L’any 2007, es va inaugurar el monument a Companys al nostre poble, i l’any passat es va instaurar l’acte de commemoració anual.

D’altra banda a finals de mes, ERC, partit en el que va militar Companys, ha preparat una exposició a la biblioteca de PLF sobre el president màrtir. L’exposició, que du el nom de Lluís Companys, Polític fins la mort, s’inaugurarà el dia 22 i estarà al nostre municipi fins a mitjans de novembre. De fet aquesta exposició recalarà a PLF després d’haver estat a municipis com Sabadell, València, Manresa o Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics