URGENT

El govern aprova bonificacions pels viatges habituals al peatge de Vilassar.

Compartiu aquesta història

 

El govern català va aprovar finalment ahir les bonificacions per als conductors habituals de l’autopista del Maresme. En concret les reduccions s’aplicaran al peatge de Vilassar atenent a 3 criteris bàsics.

El primer criteri és el del nombre mínim de viatges al mes. Els descomptes s’aplicaran a partir dels 16 viatges mensuals, amb un 25% de descompte al peatge, i pels que viatgin més de 24 vegades al mes per l’autopista el descompte pot ser major.

Un altre criteri, és el de contaminació. Els vehicles que emetin menys de 120 grams de CO2 per quilòmetre poden aconseguir en un primer moment un 20% de reducció.

Per últim, els vehicles amb més de 3 viatgers també aconseguiran reduir l’import del peatge de Vilassar en un 20%.

Aquests descomptes són provisionals i acumulables. A més els percentatges de reducció s’aniran incrementant seguint el desenvolupament de la construcció de la ronda del Baix Maresme, una carretera paral.lela a l’autopista entre BCN i Mataró. Quan més avancin el procés d’aquesta via, més augmentaran els descomptes que poden arribar al 100%.

Els itineraris que gaudiran dels descomptes hauran de tenir origen o destí al Maresme, fent servir qualsevol de les entrades i sortides de la via des de Montgat i fins Tordera.

Els primers descomptes, que es començaran a aplicar en els propers 15 dies, tenen de moment un caràcter transitori i serviran com a prova pilot de la nova política en què està treballant el Govern de la Generalitat en el marc del Grup d’Autopistes creat al Parlament. Ho explicava el conseller de Política Territorial i Obres Públiques , Joaquim Nadal.

En tots els casos, per a gaudir de les reduccions aprovades ahir, es requereix efectuar el pagament amb teletac o qualsevol altre sistema de pagament dinàmic. Qui ja tingui aquest sistema, no cal que faci cap tràmit.

Taula de descomptes

   1a fase: des de l’aprovació Decret 2a fase: a partir aprovació estudi ronda 3a fase: durant l’execució de les obres
Recurrència

  • Més de 16 viatges/mes
  • Més de 24 viatges/mes
 -25%
-25%
 -25%
-35%
 -25%
-50%
Alta ocupació
(3 o més ocupants)
-20% -25% -25%
Vehicles amb emissió baixa de CO2
(fins a 120 gr/km)
-20% -25% -25%

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics