URGENT

Comencen els treballs per adequar el tram final de la desembocadura del riu Tordera.

Compartiu aquesta història

Es pretén que aquesta zona sigui visitable i al mateix temps es protegeixi la fauna que habita a la zona del Delta.

Les tasques actuals les fa l’Ajuntament de Blanes que està instal·lant una tanca de fusta de 280 metres de llargada per impedir l’accés dels visitants al riu i, a més, prohibirà el pas als vehicles motoritzats perquè no es malmeti la zona.

També es protegirà la zona de nidificació d’aus amb una altra tanca de fusta i corda. Aquesta protecció, però, només s’instal·larà des del mes d’abril fins al setembre i, segons va explicar el regidor de Medi Ambient de Blanes, Celestino Lillo, ho farà un any Malgrat de Mar i un any Blanes, els dos pobles que toquen a banda i banda del delta.

A part de les diverses tanques, el consistori està realitzant una neteja i desbrossament dels arbustos de la zona i instal·larà vuit plafons, dels quals alguns indicaran la prohibició de pas i d’altres donaran informació sobre les diferents espècies que es poden observar a la zona del delta. També s’instal·laran quatre papereres de fusta i un aparcament de bicicletes per aconseguir que la zona estigui adequada per als visitants.

El cost total de les obres és de 30 mil €, dels quals una gran part correspon a una subvenció atorgada pel Departament de Medi Ambient , i uns 10 mil€ aniran a càrrec de l’Ajuntament de Blanes.

Per altra banda, el consistori plantarà 17 arbres d’espècies diferents i uns 60 arbustos. Per poder regar-los, s’està instal·lant, a més, un sistema de degoteig.

Amb aquest projecte, però, no s’acaba l’impuls del delta. El consistori vol seguir potenciant i dignificant la zona i té previst realitzar nous projectes per afavorir la presència de turisme al tram final del riu.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics