URGENT

Les dues escoles de PLF demanaran fer jornada intensiva al juny.

Compartiu aquesta història

 

El Departament d’Educació, que va suprimir aquesta opció amb el nou calendari escolar, ha fet marxa enrere després del gran malestar provocat entre el professorat, que en alguns centres, com ara a les Ferreries, van arribar a suspendre les colònies i les sortides escolars com a mesura de pressió.

La conselleria, ha decidit finalment deixar la decisió en mans de les direccions de cada centre. Segons el Departament d’Educació, aquest canvi es deu al nou decret que atorga als directors més autoritat i que els permetran proposar als Serveis Territorials fer jornada intensiva, sempre que comptin amb el consens de la comunitat educativa i amb l’acceptació de les famílies.

A més a més, s’haurà de garantir el compliment de l’horari lectiu anual, així com el transport escolar i la continuïtat del menjador escolar.

Si es compleixen els requisits, els Serveis Territorials acceptaran que es faci jornada intensiva al centre que l’hagi proposada.

Si es confirma aquesta decisió El Ceip Les Ferreries ja ha anunciat que intentarà aplicar la jornada intensiva al juny i que tornarà a fer colònies i sortides escolars a partir del proper trimestre. El director del centre, Marià Mañé, explica que la mesura els ha tornat a agafar per sorpresa i l’ha emmarcat en la proximitat de les eleccions catalanes.

L’altre centre públic de primària de PLF, el Ceip Mas Prats ja ha anunciat la seva voluntat de demanar retornar a fer la jornada intensiva al juny. La directora del centre, Rebeca Gómez, explica que convocaran un consell escolar per prendre la determinació de demanar-ho. Gómez explica que també demanaran fer intensiu el dia 22 de desembre per rebre els patges.

Un dels motius de queixa dels centres davant l’eliminació de la jornada intensiva al juny, era les altes temperatures a les que s’arriben a les aules a partir del migdia en aquestes setmanes.

El professorat s’ha mostrat molt crític amb el conseller Ernest Maragall a qui acusen de treballar d’esquenes als professors i de decidir sense diàleg. Marià Mañé explica que en el cas de la Llei d’educació, aprovada a l’estiu, és com si l’empresa hagués fet el conveni col·lectiu sense negociar-ho amb els treballadors.

Ara els centre palafollencs demanaran als serveis territorials poder fer les jornades intensives les primeres setmanes de juny.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics