URGENT

Malgrat cedeix els terrenys per fer un institut escola

Compartiu aquesta història

 

El municipi ha aprovat en l’últim ple la cessió d’uns terrenys de 10 mil m2 a la Generalitat per tal de construir, en un futur, un institut escola.

Es tracta d’una nova tipologia de centres educatius promoguda per la Generalitat que inclou alumnes de primària i secundària en un mateix edifici. Així un alumne pot començar a cursar P3 i no abandonar el centre fins els 16 anys, un cop acabada l’ESO.

El govern contempla ja la construcció d’aquest nou centre educatiu en previsió de manca de places.

Tal i com explica la regidora d’educació, Carme Aubanell, les previsions marcaven un dèficit de places per aquest any, però la realitat és que ara com ara no hi ha problemes de places educatives al municipi.

Tot i això el govern i l’Ajuntament ja treballen per poder dotar el municipi d’aquest nou centre educatiu. En un primer moment només es contemplava una escola tradicional, de P3 a 6è, però al final, tal i com explica Aubanell, la Generalitat ha demanat més terreny per acabar fent un institut – escola.

Aquest nou centre estarà situat en una zona en desenvolupament prop de l’actual IES Ramon Turró, l’únic centre públic de secundària del municipi.

Pel que fa a les escoles, Malgrat té actualment 2 escoles públiques i 3 més de concertades.

Els instituts escoles s’han implantat no fa gaires cursos i entre els primers encàrrecs del govern català hi ha l’institut – escola Sta. Clotilde de Lloret.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics