URGENT

PLF abandonarà el projecte de la TDT del Maresme.

Compartiu aquesta història

Dos anys després d’haver entrat a formar part del Consorci que gestiona els canals públics de TDT del Maresme, l’Ajuntament de PLF ha anunciat la seva intenció d’abandonar-lo.

La qüestió es tractarà properament en un ple municipal, ja que és l’òrgan que haurà de prendre la decisió final.

Ara bé, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, ha confirmat a aquesta emissora la intenció de l’equip de govern de retirar-se del projecte comarcal. Diu l’alcalde que en un moment tan complicat com l’actual el projecte de la televisió digital supera a un municipi com PLF. Agustí recorda que els municipis del voltant, com ara Malgrat o Tordera, no estan ja al projecte i considera que cal prioritzar els canals de comunicació locals.

Tot i que fa 2 anys que està dins el consorci, PLF encara no ha pagat cap any l’assignació econòmica assignada al municipi i ja acumula un deute de 24 mil€ amb l’entitat. Un deute que l’alcalde reconeix i que assegura que es pagarà.

Aquesta xifra podria ser superior, ja que l’anunci de retirada del consorci arribarà massa tard com per poder deixar de pagar l’anualitat del proper any. Com a molt, diu l’alcalde, PLF hauria de pagar la part corresponent a la inversió.

Segons Agustí, la decisió es pot replantejar i tornar a ser part activa del consorci un cop passi l’actual situació de crisi econòmica. Considera a més que la TV digital del Maresme continuarà endavant, pel compromís de l’Ajuntament de Calella.

Agustí assegura que ja ha comunicat la intenció de sortir del consorci al seu president, i alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, qui la passada setmana demanava als ajuntaments implicats al consorci que fessin afectiu el pagament de les seves assignacions.

De fet, segons Juhé, només 2 dels 8 ajuntaments implicats estan al dia dels seus pagaments al Consorci, la resta acumulen 200 mil € de deute amb l’entitat.

Enllaç

Web de M1tv

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics