URGENT

L’incendi forestal de PLF ha estat el més important de la comarca aquesta temporada.

Compartiu aquesta història

Finalitzat l’estiu, principal temporada d’incendis, és hora de passar balanç de la incidència de les flames a la nostra comarca. Aquest any, la campanya ha estat molt tranquil·la al Maresme. De fet, segons l’agrupació de l’ADF de l’Alt Maresme, l’incendi més important de l’any a la comarca ha estat el de PLF el passat mes d’agost.

Si en tot el Maresme s’han cremat en total 3 hectàrees aquest estiu, la meitat corresponent a l’incendi del nostre poble.

Diu Joan Aldrufeu, president de les ADF de l’Alt Maresme, que aquest any s’han declarat una 10a de focs forestals a la comarca.

L’incendi de PLF va començar en una zona propera a la N-II, a l’alçada de St. Genís, el migdia del 12 d’agost. Les flames van afectar una zona reduïda de bosc, però es va haver d’evacuar dues vivendes properes. De fet una d’elles va patir algunes destrosses en el cobert exterior per culpa de les flames. En l’extinció d’aquest incendi hi van participar 2 dotacions de la Policia Local, Mossos d’esquadra, i 11 dotacions terrestres i 6 d’aèries dels bombers.

Aldrufeu recorda que el foc d’aquest any es va produir 16 anys després del gran incendi del 94, que es va originar també a St. Genís.

Segons el president de les ADF la campanya d’enguany ha estat molt tranquil·la i explica que tot i les retallades de pressupost, la situació actual és molt millor que no pas ara fa uns anys en matèria de prevenció i extinció d’incendis.

Tot i que els incendis no han estat molt importants a la comarca, Aldrufeu demana no abaixar la guàrdia i recorda que cal demanar autorització als ajuntaments per fer qualsevol tipus de cremes de restes vegetals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics