URGENT

Jutgen un Guardia Civil acusat d’obligar a prostituir dones ucraïneses en diferents prostíbuls.

Compartiu aquesta història

 

El fiscal acusa l’agent de la Guardia Civil de liderar, juntament amb una dona i un porter d’un prostíbul, una xarxa de proxenetes que captava joves ucraïneses i les feia prostituir a clubs d’arreu de Catalunya. Aquesta setmana a començat a l’Audiència de Girona el judici als tres acusats que s’enfronten a una pena de 24 anys de presó i a pagar multes de 22.000 euros. Els fets als quals es remunta el cas van tenir lloc entre els anys 2001 i 2002.

Segons recull el fiscal, durant aquells mesos els acusats van portar tres joves a Catalunya. Un cop aquí, la xarxa les va obligar a exercir la prostitució a locals de les comarques de Girona, Tarragona i també a Tordera.

Segons el relat de l’acusació, els tres acusats amenaçaven les joves de manera continuada i, en alguna ocasió, fins i tot van arribar a agredir-les. Segons recull el fiscal, les noies vivien atemorides sota amenaces de mort i, fins i tot, alguns cops havien rebut pallisses.

Una de les proves clau que ha servit per incriminar els tres acusats han estat una sèrie de gravacions en les que es poden escoltar com els integrants de la xarxa parlen entre ells i amenacen les joves si es neguen a exercir la prostitució.

Davant el tribunal, tots tres processats han negat els càrrecs. Tant l’agent de la Guàrdia Civil com els altres dos acusats han sostingut que en cap moment es van conxorxar per enganyar les joves i portar-les a Catalunya per fer-les prostituir.

De totes maneres, aquesta no és la tesi que sostenen tant el fiscal com l’acusació particular. Aquestes dues parts imputen a cadascun dels processats tres delictes relatius a la prostitució i demanen que se’ls condemni a una pena global de 24 anys de presó.

Ara Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics