URGENT

6 de cada 10 cotxes que passen per l’autopista no opten al descompte per que no tenen el teletac.

Compartiu aquesta història

 

Dels quasi 30 milions de desplaçaments que s’han registrat pel peatge de la C-32 a Vilassar de Dalt entre gener i octubre, el 40% van passar pels carrils reservats pel Via T, o teletac, el sistema de pagament que permet passar la barrera sense aturar-se.

Això vol dir que el 60% de desplaçaments restants no optarien, ara com ara al sistema de descomptes que va començar a aplicar el govern de la Generalitat la setmana passada.

Cal recordar que un dels requisits indispensables per poder gaudir dels descomptes és disposar d’aquest sistema de pagament electrònic. Els descomptes, però, a banda del Teletac, s’aplicaran després de passar pel peatge de Vilassar un mínim de 16 vegades al mes, en dies feiners.

En els 10 primers mesos de l’any, han passat 20 milions 750 mil vehicles pel peatge de Vilassar, segons el Departament de Política Territorial.

El que s’ha constat en les últimes setmanes és una major contractació d’aparells a les entitats bancàries de la comarca. Segons dades facilitades per Caixa Laietana, amb la majoria dels seus clients al Maresme, aquest mes d’octubre s’han tramitat fins a 150 nous aparells, contra els 110 de l’any passat.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics