URGENT

PLF té la renda familiar més baixa del Maresme.

Compartiu aquesta història
 

Les famílies de PLF tenen uns ingressos familiars de 13 mil 700 € de mitjana a l’any, la xifra més baixa de tots els municipis de la comarca del Maresme, juntament amb Tordera.

Aquestes dades es desprenen de l’estudi realitzat per l’Institut d’Estadística de Catalunya amb dades de l’any 2007. En el treball, publicat aquesta setmana, s’analitzen també les rendes de les famílies dels municipis superiors als 5.000 habitants, i és aquí on queda palès que PLF i Tordera comparteixen l’última posició de rendes familiars a la comarca del Maresme.

Paradoxalment, la nostra comarca té 6 dels 10 municipis amb una renda familiar més alta de Catalunya. Cabrils és el 2n poble del país amb una renda més alta, amb 28 mil 300 €, el tercer és Alella i el quart és Teià. Completen la llista dels municipis maresmencs amb més renda familiar St. Andreu Llavaneres, Tiana i Premià de Dalt.

Les rendes familiars dels municipis del Maresme . EL PUNT

Aquests municipis comparteixen el fet d’haver rebut en els darrers anys nova població, la majoria provinents de Barcelona ciutat, amb un nivell socioeconòmic força elevat. Per exemple, en la darrera dècada, Cabrils ha doblat la seva població i la majoria d’aquests nous habitants han anat a viure en xalets d’alguna de les urbanitzacions que s’apleguen a les faldes de la Serralada Litoral

A l’altre extrem de la llista es troben PLF i Tordera , seguits de Pineda, amb 14 mil €, Malgrat i Calella amb 14 mil 400 € i Mataró amb 14.600€ per família i any.

De mitjana els ingressos familiars dels maresmencs estan situats en els 17.100 € per persona a l’any, un 4,4% superiors als del conjunt del país.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics