URGENT

Argentona presenta al.legacions a la Ronda del Baix Maresme.

Compartiu aquesta història

Divendres el municipi va presentar quatre recursos al govern en contra el projecte de construcció de dos carrils laterals a l’autopista com a via alternativa a la NII. El consistori presenta tres recursos extraordinaris i un d’alçada per demanar que quedin suspesos tots els acords presos entre el 5 de setembre i el 19 de novembre, ja que entén que el projecte estava suspès en aquest període de temps. .

L’Ajuntament havia demanat la suspensió del projecte de Ronda el mes d’agost passat i la Generalitat no va contestar les demandes. És per això que el consistori entén que hi ha hagut silenci administratiu i considera que el projecte quedava suspès. El govern català no es va adonar d’aquest fet fins a mitjans de novembre, quan hauria aixecat la suspensió.

Davant d’això l’Ajuntament d’Argentona al·lega, ara, que tots els acords presos entre el 5 de setembre i el 19 de novembre -termini durant el que el projecte estava suspès- quedin sense efecte al considerar-los nuls.

Les protestes sobre aquesta nova via s’estenen arreu. Fa una setmana unes 2.000 persones van protestar a Mataró contra els carrils laterals de la C-32. L’entitat convocant, la coordinadora Preservem el Maresme -formada per 67 entitats- creu que la via produirà un fort impacte i afectació a tot el territori del Maresme.

Iniciativa de Malgrat ha presentat una moció al ple d’aquest dijous en la que demana el posicionament contrari de l’Ajuntament a la via prevista, de moment al baix Maresme i que haurà d’arribar, en un futur a PLF.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics