Argentona presenta al.legacions a la Ronda del Baix Maresme.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres el municipi va presentar quatre recursos al govern en contra el projecte de construcció de dos carrils laterals a l’autopista com a via alternativa a la NII. El consistori presenta tres recursos extraordinaris i un d’alçada per demanar que quedin suspesos tots els acords presos entre el 5 de setembre i el 19 de novembre, ja que entén que el projecte estava suspès en aquest període de temps. .

L’Ajuntament havia demanat la suspensió del projecte de Ronda el mes d’agost passat i la Generalitat no va contestar les demandes. És per això que el consistori entén que hi ha hagut silenci administratiu i considera que el projecte quedava suspès. El govern català no es va adonar d’aquest fet fins a mitjans de novembre, quan hauria aixecat la suspensió.

Davant d’això l’Ajuntament d’Argentona al·lega, ara, que tots els acords presos entre el 5 de setembre i el 19 de novembre -termini durant el que el projecte estava suspès- quedin sense efecte al considerar-los nuls.

Les protestes sobre aquesta nova via s’estenen arreu. Fa una setmana unes 2.000 persones van protestar a Mataró contra els carrils laterals de la C-32. L’entitat convocant, la coordinadora Preservem el Maresme -formada per 67 entitats- creu que la via produirà un fort impacte i afectació a tot el territori del Maresme.

Iniciativa de Malgrat ha presentat una moció al ple d’aquest dijous en la que demana el posicionament contrari de l’Ajuntament a la via prevista, de moment al baix Maresme i que haurà d’arribar, en un futur a PLF.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics