URGENT

L’Ajuntament aprova demanar un crèdit de 900 mil € i endeutar-se en un 27%.

Compartiu aquesta història

 

Divendres passat l’Ajuntament de PLF va celebrar sessió plenària en la que va decidir concertar un crèdit de 900 mil € a retornar en 10 anys. Aquests diners han de servir per finalitzar algunes obres al municipi com ara la passera entre St Lluís i el centre o obres a la Masia de Can Batlle.

Amb aquesta operació bancària farà que el nostre municipi estigui endeutat en un 27.16% del pressupost ordinari, molt per sota del que permet la llei, que és del 110%. Ho explicava el regidor d’Hisenda, Josep Ribas, qui detallava els detalls del crèdit a concertar amb Caixa Laietana.

Tal i com ja havia expressat Xavier Dalmau, CiU va votar a favor de concertar el nou crèdit, per tal d’evitar la demora d’obres engegades al municipi.

En canvi, tota l’oposició es va mostrar contrària al crèdit.

El PP va qualificar la passera de no necessària i va acusar al govern de mala gestió per haver de demanar un crèdit. Segons Óscar Bermán, aquesta crèdit no és positiu ni econòmica ni políticament.

En canvi, ERC, considera positiva la passera entre St. Lluís i el centre, però creu que no és el moment de fer una obra com aquesta. Jordi Pedemonte assegura que el crèdit aguditzarà els problemes de liquiditat de l’Ajuntament.

Segons Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa, el crèdit aprovat serveix per fer realitat un programa polític que no és el dels ecosocialistes, pel que van votar en contra.

Segons l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, la passera és necessària per poder integrar el barri de St. Lluís al poble. Diu l’alcalde que, aquesta obra, compta amb subvencions d’altres administracions i ha recordat que les obres generen també llocs de treball.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics